fbpx

Theatervoorstelling Bibliotheek en Rotary

Bibliotheek Nunspeet heeft donderdag 6 april, in samenwerking met de Rotary Nunspeet 4Woods, twee keer een bruisende theatervoorstelling voor kinderen in de leeftijd van 2 – 10 jaar gehouden.

Onderwijs en geletterdheid hebben al jaren de aandacht van de Rotary. Wereldwijd zijn er projecten van diverse Rotary clubs met als doel de geletterdheid te bevorderen en ongelijkheid in het onderwijs te verminderen. Rotary Nunspeet 4Woods heeft de aandacht voor taal als een meerjarige actie plan omarmt. 

Deze theatervoorstelling is een vervolg op het op 15 februari gehouden Taalfeest dat Rotary Nunspeet 4Woods samen met de bibliotheek heeft georganiseerd. Het Taalfeest begon met een kennismaking met illustrator Mark Broeze uit Harderwijk. Mark schreef zijn eerste kinderboek over de ‘Broezels”. Broezels zijn letterdieren die het alfabet vormen en samen op avontuur gaan. Na de uitleg van Mark gingen de kinderen op 15 februari in kleine groepen zelf aan de slag met creatief schrijven, het Taalfeest. Het werden eigen verhalen met veel plezier geschreven. En al die verhalen zijn nu gebundeld in een eigen boek. Hoe stoer is dat. De vormgeving van het boekje is door Mark Broeze verzorgd. 

Burgemeester Céline Blom overhandigde vlak voor de theatervoorstelling aan een aantal schrijvers en Illustrator Mark Broeze het eerste exemplaar. Natuurlijk is er voor alle schrijvers een exemplaar. Een mooie afsluiting van het Taalfeest van 15 februari. 

De kindervoorstelling Super Slow van het jeugdtheatergezelschap BonteHond is een ode aan het ontdekking van nieuwe dingen en uit je comfort zone breken. Waarom zijn we bang voor dingen die we niet kennen? Hoe weten we dat we bang moeten zijn? En hoe leer je nieuwe dingen kennen als je nooit is onverwachts doet? Jeugdtheatergezelschap BonteHond laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met het o zo stoere hiphopgenre. Dat blijkt helemaal niet eng te zijn.

https://www.nunspeethuisaanhuis.nl/lokaal/kunst/917981/theatervoorstelling-bibliotheek-en-rotary