fbpx

Oud-student ArtEZ Arnhem lanceert kinderboek

Illustrator Mark Broeze, oud-student van de kunstacademie ArtEZ in Arnhem, lanceert samen met tekstschrijver Rosanne van der Wolf een serie kinderboeken. Het eerste deel ‘Verstoppertje spelen’ verschijnt begin deze maand tijdens Kinderboekenweek.

ARNHEM – Tegelijkertijd wordt het nieuwe kindermerk Broezels gelanceerd. De naam slaat op dierfiguren uit de verhalen die helemaal uit letters zijn opgebouwd.

0-4 jaar

De vrolijk gekleurde Broezels beleven avonturen die moeten aansluiten op de belevingswereld van 0-4-jarigen. 

In het eerste deel probeert Lam samen met de andere Broezels te ontdekken wat dat ding is, dat hij in het gras vindt. Alle zintuigen komen aan bod. Maar dan ineens … is het verdwenen!

Eigenzinnige illustraties

Mark Broeze, grafisch ontwerper en illustrator: “Ik bedacht de dierfiguren tijdens mijn studie aan de kunstacademie in Arnhem.” 

Hij bouwde de 26 dieren uit letters en leestekens van één lettertype op. Gecombineerd met fotografische elementen, ontstaan er eigenzinnige illustraties. “De rustige vormgeving geeft kinderen veel ruimte om hun eigen fantasie aan het werk te zetten.”

Rosanne van der Wolf, tekstschrijver, schreef het verhaal. Haar bondige schrijfstijl sluit goed aan op de afbeeldingen. Rosanne: “Bij het schrijven voor de allerjongste doelgroep mogen alle creatieve luikjes open. Ik ben alweer bezig met het volgende avontuur.”

Broezel-eiland

De Broezels wonen op het broezel-eiland, dat bestaat uit het bos, het strand, de savanne en de boerderij. Op het online platform broezels.nl komt het eiland tot leven. Kinderen kunnen daar spelletjes spelen, verhaaltjes lezen en ‘offline’ verder met knutselen. 

Bestellen

In de webshop kun je het boek Broezels – Verstoppertje spelen bestellen, net als kleding, geboortekaartjes, en spullen voor de kinderkamer met afbeeldingen van de Broezels. 

Link naar het bericht: https://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/nieuwsflits/1013924/oud-student-artez-arnhem-lanceert-kinderboek